Rotterdam nu

 Vlieg er effe overheen

Een goeie 010 gids vertelt in Rotterdam zonder enige twijfel over veranderingen en laat spannende plekken zien die in één of andere fase van een gebiedsherontwikkelingsproces zitten.
Dat zijn plekken in Rotterdam waar traag verlopende transities plaatsvinden omdat wat er was niet meer van deze tijd is.
Complete stedelijke gebieden worden op de schop genomen. Oude panden vinden een nieuwe bestemming en lege havengebieden waar ooit per jaar de meeste tonnen ter wereld werden overgeslagen, krijgen nu een nieuwe bestemming.
Rotterdam is een veranderende stad in een veranderende wereld.
Rotterdam is een stad die nooit af is,
Rotterdam is als een open lucht museum waarin naast het aanpassingsvermogen en resultaten van noeste arbeid ook de tegenstrijdigheid van de tijd van nu tentoongesteld worden. Veel is de moeite van het bekijken waard en als je de geschiedenis van Rotterdam kent, is er zeker een boeiend verhaal te vertellen. Van barsten in het hoog te houden imago van de vooruitstrevende stad die Rotterdam pretendeert te zijn krijg je meestal niet zoveel te zien of te horen, behalve als je praat met een echt goede gids.

De rivier is de enige constante door de eeuwen heen in de stad Rotterdam, verder kan je er niets over zeggen want het verandert er steeds.

error: Content is protected !!