Rondleiding Heijplaat/RDM

Heijplaat wordt ook wel het beste verstopte geheim van Rotterdam genoemd. Heijplaat is het enige nog echte havendorp in de stad Rotterdam. Het dorp, de RDM en de Quarantaine Inrichting zijn bij elkaar als een open lucht museum waar een tentoonstelling is over 100 jaar industriële ontwikkeling, schaalvergroting en de constant grootscheepse veranderingen in een havengebied. Je kent Rotterdam echt niet als je nog nooit op Heijplaat bent geweest.

Maar Heijplaat gaat pas echt leven als je er doorheen wandelt of fietst met een gids die de verhalen kent uit verleden, heden en toekomst.

Archief Historisch Heijplaat verzorgt in samenwerking met stichting uwrotterdamgids.nl diverse programma’s om op een aangename manier kennis te maken met Heijplaat, een groene oase van rust, een dorp met verrassende architectuur. In het oude tuindorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Daarnaast is er nieuwbouw die aan alle eisen van de moderne tijd voldoet en dat alles is te vinden te midden van het bonkende en ronkende logistieke hart van de wereldeconomie. Alles bij elkaar een schitterend stukje industrieel erfgoed uit de vorige eeuw in combinatie met de moeizame zoektocht naar duurzame ontwikkelingen en energietransitie van deze eeuw.

De mogelijkheden:

  • Stadswandeling in gebied Groot Heijplaat
  • Rondleiding door dorp, RDM en Quarantaine Inrichting
  • Uitgebreide presentatie of lezing met ondersteunend beeldmateriaal
  • zwerftochten door gebied Groot Heijplaat
  • Alles kan in combinatie met lunch, diner, picknick enz.
  • alle programma’s worden begeleid door een uitstekende gids die van de hoed en de rand weet en dat alles in een coherent verhaal weet te verwerken.

Manier van werken

Ons motto is: u vraagt en wij draaien! Wilt u een educatieve rondleiding of stadswandeling op thema? Dat verzorgt onze gids zonder het recreatieve element uit het oog te verliezen.
Wilt u een recreatieve zwerftocht? Dan zorgt onze gids er voor dat het ook educatief is en dat Heijplaat nooit meer vergeten wordt door de deelnemers.

De programma’s zijn geschikt voor zowel zakelijke- als particuliere uitstapjes, jong en oud uit alle gelederen van onze samenleving en worden indien gewenst ook in het Engels uitgevoerd worden.
Verder is de sfeer informeel en ontspannen. Voor elke deelnemer is de kennismaking met Heijplaat die geboden wordt een aangenaam verpozen in een gastvrije en verrassende omgeving. Uw gids is een echte Rotterdammer en dat is goed te merken aan de typische Rotterdamse nuchterheid waarmee verteld wordt en  natuurlijk het gebruik van de typisch Rotterdamse droge humor.

Uw gids komt uit de stal van stichting Archief Historisch Heijplaat, stichting uwrotterdamgids.nl en was lang voorzitter van de bewonersvereniging Heijplaat tijdens de recente herstructurering van het dorp en RDM en nog veel langer actief als professioneel verhalenverteller. Deze combinatie garandeert deskundigheid als het gaat om vertellen en het hebben van dossierkennis als het gaat over kennis over verleden, heden en toekomst.

Een greep uit de andere mogelijkheden:

  • Zwerftocht door en langs de kades van de Rotterdamse havens (dag of dagdeel)
  • Zwerftocht door de havens van Rotterdam van Brienenoordbrug tot aan Maasvlakte 2. (dagdeel, mogelijk in combinatie met picknick, bbq of lunch onderweg)
  • Maak kennis met de wereld van emigratie en innovatie! Stadswandeling vanuit Hotel New York over de Wilhelminapier, het nieuwe Manhattan aan de Maas, en Katendrecht, langs de Rijn- en Maashaven, de twee grote havens in de stad, richting het ss Rotterdam. Een bijzonder gebied waar veel verandert en waar veel over te vertellen valt. ( minimaal 2 uur, mogelijkheid tot langer programma inclusief lunch, borrel of diner )
  • Picknick op verrassende plek ergens in één van de havengebieden, eventueel gekoppeld aan een speurtocht met de auto voor niet al te grote groepen.

De kosten voor uw gids voor een groep tot 20 personen zijn 75 euro per uur,
voor grotere groepen geldt een toeslag van 25 euro per uur.
Dit tarief is voor de eerste twee uur, voor de volgende uren wordt 50 euro per uur gerekend, ongeacht de grootte van de groep
Dit tarief is uiteraard buiten de extra kosten voor consumpties, huur locatie bij slecht weer, maaltijden, vervoer enz.
Vraag naar de mogelijkheden of geef je wensen door, dan maakt uw gids een offerte voor een totaalprogramma.

error: Content is protected !!